Skip to content Skip to footer

FAQ

Regelverket sier at en elektrisk sykkel ikke kan ha høyrere hastighet enn 25 km/t ved pedalbruk og maks 6 km/t ved gruk av bare gasshåndtaket. Ved bremsing eller hvis man slutter å føre pedalene rundt så stopper motoren å gi deg krefter og virker som en vanlig sykkel. Med andre ord kan hvem som helst sykle en elektrisk sykkel, det er ingen aldersgrense. Sykling på fortau/gangbane, veibane, gågater mm er som ved vanlig sykkel. Sykkelhjelm er ikke påbudt, men vi anbefaler selvsagt dette.
Når pakken kommer hjem til deg så kommer elektriske sykkelen nesten ferdig montert. Den er sjekket hos oss før utsendelse, og pga fraktstørrelsen er det visse ting du må gjøre når du pakker den ut: Setet settes på plass og festes med hurtig-feste uten verktøy. Styret settes ned i hullet i rammen og festes med en umbraconøkkel (medfølger). Forhjulet er tatt av for å få plass i esken, men festes enkelt med medfølgende hurtig-feste uten verktøy. Når hjulet er montert festes enkelt forskjerm med medfølgende lykt. Det siste du må gjøre er å skru på pedalene, du trenger da en fastnøkkel eller skiftnøkkel. Noe justering av bremser og gir kan hende. Så er elsykkelen klar! Det anbefales at batteriet lades opp samme dag du får elsykkelen, da er du sikker på at du har nok kraft til kvelden/neste dag.
Betaling gjøres med kort ved bestilling. Vi har ikke mulighet til å sende på oppkrav eller sende regning i ettertid. Elsykkelen blir sendt i en solid eske med Postnord. Pakken veier 30 kg. og du kan fint ha den på taket på bilen eller bak i bilen hvis du legger ned setene. Postnord tilbyr også hjemlevering en rekke steder i Norge.
Ja, du kan angre på kjøpet etter norsk lov. Angrefristskjema følger med og du kan benytte deg av dette. Men det forutsetter at elsykkelen ikke er tatt i bruk og at du som avsender betaler frakt tilbake. Dette er helt vanlig prosedyre ved kjøp av varer på nett.
Hvis du opplever feil på elsykkelen så ta snarest kontakt med oss for å finne ut hva feilen består av og hvordan vi kan hjelpe deg.
Ja, men husk at den inneholder elektriske komponenter så ikke overdriv bruken i fuktig vår. Sykle aldri i vanndammer eller sjøkant hvor vannet går opp til kjede-nivå. Parker den under tak når du ikke bruker den og du forventer mye regn.
Nei, svært få elsykler gjør dette. Du vil da bruke for mye energi i forhold til det du gir tilbake til batteriet.
Er det nesten helt tomt så tar det ca 6 timer å lade batteriet. Det kan når som helst klattlades uten at det går utover batteriets levetid.
Alle våre elektriske sykler blir levert med Li-Ion batteri. Li-Ion teknologien er den beste teknologien i dagens marked. De er mer kostbare, men de holder desto lenger. Så selv om de holder 3-4 ganger lenger enn billige batterier så blir kostnaden lavere over tid.