Skip to content Skip to footer

Om vår elsykkel

Slik er våre elektriske sykler satt sammen

Northern Lights eller Nordlys, er vårt varemerke. Nordlys har alltid fascinert oss mennesker og viser en fengslende energi og utstråling. Våre elektriske sykler har noe av den samme kraften og spenningen som et nordlys gir deg. Du vil bli forbløffet hvor artig det er å sykle igjen! Har du først prøvd en el-sykkel er du hektet, og du lar heller bilen stå og tar deg en tur ut i naturen uten å slite deg ut. Eller som vi sier “Alltid medvind!” Våre elektriske sykler er satt sammen av komponenter fra forskjellige fabrikanter som har spesialisert seg på hver sine fagfelt. På den måten får du en elsykkel som har anerkjente produsenter i ryggen og som står for kvalitet. En elektrisk sykkel skiller seg ikke så mye fra en vanlig sykkel rent utseendemessig, men fremstår som mer robust da den i vanlig bruk brukes på en litt annen måte. Vekten er også litt høyere enn en vanlig sykkel, og noe av dette kommer av vekten på batteriet. Dessuten er nesten alle våre elektriske sykler komplett med utstyr som du vanligvis må kjøpe utenom til en vanlig sykkel (skjermer, lykter, kjedekasse, bagasjebrett, reflekser mm).? Her finner du i hovedtrekk noen av detaljene på elektriske sykler:

LCD-display

Nytt display med flere funksjoner fra DMHC Science and Technology Co.

FORBEDRET LYKT

Årets lykt gir et skarpere og bedre lys – for sikkerhetens skyld.

MOTOR

Motorene vi bruker en enten kinesiske (utgått) eller med Bafang merke og kan være på 250W (lovlig) eller 350W/500W (ulovlig). De kinesiske motoren er ment til å vare mellom 1-2 år. Bafang motor (250,350,500w) er ment å vare 5- 10 år. Det anbefales å gjøre service på motor minst 1 gang pr år.

SETE

Setene er av høy kvalitet og utrolig behagelige å sitte på, ta gjerne med sykkelen på en lang tur. Du har også muligheten til å handle andre type seter hos elsykkel.no se utvalget i nettbutikken.

GIR

Gir kommer fra det anerkjente Shimano og er brukt på både elsykler og vanlige sykler over hele verden – gjennom mange år.

BREMSER

Bremsene kommer fra det anerkjente Shimano, er hydrauliske og består av skivebremser foran og bak.

GAFFEL

Støtdempende gaffel med mulighet for å låse.

KONTROLLER

Kontroller, eller “hjernen” i sykkelen er utprøvd gjennom flere år, og også gjennom norske forhold. Den blir brukt på mange el-sykler i verden, og den gir deg enkle brukervennlige valg fra en konsoll på styret. 2019 modellene blir levert med de nyeste controllerne som styrer motoren på en forbedret og stille måte.

BATTERI

Batteriet er et kraftig 36V – 48V 10A – 18A fra Samsung og kjente merker. Samsung og kjente merker har laget batteriet til elsykler i en rekke år og er kjent for å produserte driftsikre batterier.

RAMME

Rammen er laget av aluminium, er sterk og ruster da ikke. Stort sett alle deler er også av aluminium og gjør den mer enkel å vedlikeholde.