Skip to content Skip to footer

Mer sykling – mindre fravær

Ingenting gjør større skade på bedriftens produktivitet enn skadde, slitne og inaktive ansatte. Fysisk aktivitet som sykling, kan bidra til bedre helse, et bedre arbeidsmiljø, øker produktiviteten, og dermed inntjeningen til bedriften.

10% av de ansatte står for hele 82% av fraværet, og sykefraværet i Norge er høyt i forhold til land det er naturlig å sammenligne seg med. Dette koster bedriftene enormt mye penger. I USA er kostnader knyttet til fravær blant arbeidstakere beregnet til så mye som 23.000 milliarder kroner – hvert år.

I årevis har bedrifter prøvd ut mange ulike tiltak for å redusere sykdomsfraværet og medfølgende kostnader. Undervisning i blant annet løfteteknikk, trening på arbeidsplassen, innføring av sunn kantinemat osv., har vært populære tiltak i en årrekke. Men, disse helsefremmende tiltakene viser seg å ha veldig liten effekt. Grunnen til dette, er at de som er positive til slike tilbud og faktisk benytter seg av det, er de som alt er i god form både fysisk og psykisk, og har derfor allerede lite fravær. Dermed taper bedrifter penger ved å innføre slike tiltak, ettersom det rett og slett ikke når frem til de som faktisk trenger det.

Og de som trenger det, plages ofte av ryggsmerter og skjelett- og muskelsykdommer, som er blant de største årsakene til sykdomsfravær. Dårlig psykisk helse som stress, depresjon og funksjonelle plager har også stor innvirkning på produksjonsnivået. Mange av de som har høyt sykefravær, velger å ikke trene fordi de har vondt. Men, ofte er realiteten er at de har vondt fordi de velger å ikke trene. Inaktivitet og stillesitting bidrar faktisk til å skape disse plagene, og en aktiv livsstil har uten tvil positiv innvirkning på helsa og dermed fraværet.

Så, hvordan skal man nå frem til dem? Hva er den magiske løsningen? Det finnes dessverre ingen åpenbar mirakelkur eller lett løsning, men å gi de ansatte 30% avslag på elsykler gjennom sin bedrift eller organisasjon, blir det lettere for de ansatte å holde seg i aktivitet. Hjelpemotoren på elsykkelen gjør det nemlig lettere å trø, og da blir det ikke så tungt å komme seg i aktivitet. Elsykkelen er også et supert fremkomstmiddel man kan benytte seg av hver dag – året rundt. Den gjør det lett å sykle til og fra jobb, og den kan hjelpe deg til å bli både lett til sinns, og lett sånn rent vektmessig.

Leave a comment