En sykkel for alle

Uansett om det er form, livsstil, sykdom eller alder som hindrer deg i å sykle, kan en elsykkel hjelpe deg over det hinderet. Hjelpemotoren på sykkelen gjør det lett som en drøm å sykle, både i oppoverbakke og motvind. Du får alle fordelene som kommer med sykkel, som; frisk luft, se nye vakre steder, spare miljøet, slippe unna rushtrafikken og lavere kostnader – du bare trenger ikke bli andpusten og svett for å oppnå det.

Elsykkelen gjør det morsomt å sykle, og fjerner orket og de negative tankene om man fysisk klarer å sykle opp den bratte bakketoppen med byens fineste utsikt. Det er først når man har erfart fordelene ved en elsykkel, at man virkelig ser nytteverdien. En undersøkelse viser faktisk at hele 70% begynner å sykle langt mer enn før med elsykkel.

En elsykkel skal i hovedsak gjøre det mye lettere og mer morsomt å sykle, men noen mener det er «juks» og ikke gir nok mosjon. Man får mer mosjon av å bruke elsykkelen enn å kjøre bil, men om dette fremdeles ikke er nok, kan det justeres opp. Man kan nemlig velge i hvor stor grad batteriet skal hjelpe deg, og ved å skru ned – eller om du er skikkelig sterk, av dette, vil treningsintensiteten økes. Det er enda en ting som er så fint med en elsykkel – du har faktisk valget.

I et land med mye bakker og vær, er det forståelig at mange fremdeles tror de er nødt til å ta bilen. Men med vinterdekk, hjelpemotor og riktige klær, kan du med elsykkel suse forbi den stillestående trafikken du selv ville stått i, selv på vinteren.

Transport og drivstoff er en av de større utgiftspostene for mange, og man sparer mye penger på å la bilen stå. Selv om en elsykkel for noen umiddelbart kan virke som et stort kjøp, er det mye mindre vedlikeholds-, reperasjons- og driftskostnader enn ved en bil. Dessuten trenger du ikke fylle elsykkelen med drivstoff, du må bare helt enkelt ta med batteriet inn og lade det når det trengs. For å ikke snakke om hvor mye bedre en elsykkel er for bylufta enn en bil er. Det er altså ofte lettere, kjappere og mer morsomt å ta seg en tur på elsykkelen, og det er godt for både lommeboka, miljøet, helsa og humøret.

 

Tekst: Maria Kjellstadli Skylstad
Kilder: www.toi.no

Share:

TOP

X