Drømmer du om å skaffe deg en el-sykkel?

Du ønsker deg kanskje en ny sykkel, en el-sykkel? men du klarer ikke helt å bestemme deg for hvilken type el-sykkel du skal kjøpe? En el-sykkel gir deg som kjent mange flere muligheter til å reise litt lengre og du vil kanskje oppdage verden på en helt ny måte, en mer avslappende måte kanskje? Du må uansett trå, men tråkkingen blir litt lettere fordi du får støtte fra batteridriften. Men det finnes et hav av muligheter og det er endel viktige ting du bør tenke på før du bestemmer deg for å handle.

Ved å sjekke litt i markedet skaffer du deg en bedre oversikt og du får et bedre beslutningsgrunnlag for å velge en el-sykkel du blir fornøyd med.

Du kan da med større sannsynlighet velge det som er rett for deg og bli en fornøyd el-syklist. Det lønner seg alltid å gjøre noen sammenligninger og finne fordeler og ulemper med de ulike modellene av el-sykler som finnes. Dine behov og beslutning kan også gi stort utslag i prisen, for det er uten tvil store pris- og kvalitetsforskjeller. Les mer i NAF sin el-sykkel-undersøkelse, så du ikke gjør et bomkjøp.

Hvilken el-sykkel modell skal jeg velge og hvor stor batterikapasitet trenger jeg i tillegg til hvor mye penger har jeg til rådighet. Er noen av de viktigste spørsmålene.

NAF har testet og gjort tekniske undersøkelser blandt flere av de el-sykler som finnes på markedet i dag. Sjekk ut NAF sin test av el-sykler å ta et bedre beslutningsgrunnlag, gå til undersøkelsen her.

”Valgets kval”

Det er jo ikke bare enkelt å finne en el-sykkel som passer behovet og lommeboken, så det kan være utfordrende. Det kan være store forskjeller i pris, fra noen få tusenlapper til flere titusen og hva er det egentlig du trenger ?Det finnes et stort antall ulike typer el-sykler, motorer og batterier å velge mellom. Og som oftest er det en sammenheng mellom pris og kvalitet. Det vil være veldig dumt å kjøpe en dyrere el-sykkel enn du egentlig trenger.

Batteri

Batteriet på din el-sykkel er nemlig ganske så viktig spesielt med tanke på at du antagelig må bytte det ut etterhvert. I tillegg er det viktig i forhold til kapasitet/ytelse og hvor lang levetid det har. Videre er merke avgjørende i forhold til din fremtid som el-sykkelist, fordi du bør velge et merke som kommer til å være i markedet også om 2-5 år. Er du av den typen som alltid sykler og som synes el-sykkel virker spennende og morsomt, vil el-sykkel for deg være en fantastisk oppfinnelse. Da vil du elske å el-sykle… Men om du synes det er best å tråkke alle kreftene selv så syns du kanskje el-sykkel er noe tullball og bare for de som er late. Faktum er at det er lettere med el-sykkel men du må faktisk trå endel selv også på en el- sykkel også i oppoverbakke for å holde batteriet og driften igang, men det er mye enklere og det kan jo være veldig deilig å få litt støtte i oppoverbakkene, eller hva?

Bremser

Noen el-sykler har bremsene foran og noen bak, noe har begge men uansett må bremsene være såpass at de kan tåle farten din (max 32 km/t) og ikke minst tyngdeN, for en el-sykkel er mye tyngre enn en ordinær tråsykkel. Sykler du til butikken og til venner og kanskje til jobben. Uansett det største problemet med el-syklene som NAF testet er faktisk bremsene. Det viser seg faktisk at 4 av de 8 el-syklene som NAF testet ikke holdt mål, de klarte rett og slett ikke EU-standarden og kravet for bremseegenskaper om man tar utgangspunkt i en totalvekt på 100 kg. Det er i tillegg flere momenter å passe på, du må gjerne lese mer om el-sykkel her.
Lykke til med kjøpet.

Eminentor kan hjelpe deg med finansiering av din el-sykkel og samarbeider med flere banker om å gi deg den beste renten og betingelser som du kan leve godt med i hverdagen.

Share:

TOP

X