Bedre helse med bedre sykkel

Bli med

Dørstokkmila er lang for de fleste, men for noen er den er ekstra lang. Både alder, sykdom, betennelse i muskler og ledd og andre plager, kan gjøre det vanskelig å komme seg ut døra og bruke kroppen. En el-sykkel gir deg muligheten til å bli med vennegjengen å sykle for eksempel Rallarvegen – selv med en kropp som ikke alltid er helt med.

 

Å sykle

blir lettere med hjelpemotoren på el-sykkelen, da den gjør det mye lettere å trø og komme seg fremover. Vår el-sykkel, Northern Lights, har fem ulike «gir», og du kan selv justere hvor mye hjelpemotoren skal hjelpe deg på vei – på veien. Enten du vil trø alle el-sykkelens 25 kilo på egenhånd, eller om du vil den skal føles så lett at det er som å alltid sykle i medvind, er helt opp til deg og din kropp.

 

Uansett hva,

gjør det godt for både sinn og sjel å bevege seg, og el-sykkelen gjør dette mye lettere – også for de som har det litt tyngre. Når du sykler regelmessig, kan dette gi deg både sterkere og bedre immunforsvar, søvn, skjelett, ledd og muskler. I tillegg til å styrke, reduserer sykling og trening dessuten stress, depresjon og angst, senker aldringsprosessen og, ikke minst, minsker risikoen for flere sykdommer.

 

Du plages av

tanken på at en el-sykkel ikke gir deg nok trening? Det forståelig, ettersom det er lett å tenke at når det er så lett å sykle, er det også vanskelig å forbrenne kalorier. Men, et forsøk viser at man bare forbrenner 20% mindre kalorier i timen ved å sykle på en el-sykkel enn en vanlig sykkel, tross den behjelpelige hjelpemotoren. Du kan altså forbrenne rundt 400-600 kalorier i timen, mens du har det morsomt og kommer deg fremover. El-sykkel er fremtiden, og man kommer ingen vei ved å se bakover.

 

 

Tekst: Maria Kjellstadli Skylstad
Kilder: www.averagejoecyclist.com

Share:

TOP

X