Skip to content Skip to footer

Bedre helse med bedre sykkel

Bli med

Dørstokkmila er lang for de fleste, men for noen er den er ekstra lang. Både alder, sykdom, betennelse i muskler og ledd og andre plager, kan gjøre det vanskelig å komme seg ut døra og bruke kroppen. En el-sykkel gir deg muligheten til å bli med vennegjengen å sykle for eksempel Rallarvegen – selv med en kropp som ikke alltid er helt med.

Å sykle

blir lettere med hjelpemotoren på el-sykkelen, da den gjør det mye lettere å trø og komme seg fremover. Vår el-sykkel, Northern Lights, har fem ulike «gir», og du kan selv justere hvor mye hjelpemotoren skal hjelpe deg på vei – på veien. Enten du vil trø alle el-sykkelens 25 kilo på egenhånd, eller om du vil den skal føles så lett at det er som å alltid sykle i medvind, er helt opp til deg og din kropp.

Uansett hva,

gjør det godt for både sinn og sjel å bevege seg, og el-sykkelen gjør dette mye lettere – også for de som har det litt tyngre. Når du sykler regelmessig, kan dette gi deg både sterkere og bedre immunforsvar, søvn, skjelett, ledd og muskler. I tillegg til å styrke, reduserer sykling og trening dessuten stress, depresjon og angst, senker aldringsprosessen og, ikke minst, minsker risikoen for flere sykdommer.

Du plages av

tanken på at en el-sykkel ikke gir deg nok trening? Det forståelig, ettersom det er lett å tenke at når det er så lett å sykle, er det også vanskelig å forbrenne kalorier. Men, et forsøk viser at man bare forbrenner 20% mindre kalorier i timen ved å sykle på en el-sykkel enn en vanlig sykkel, tross den behjelpelige hjelpemotoren. Du kan altså forbrenne rundt 400-600 kalorier i timen, mens du har det morsomt og kommer deg fremover. El-sykkel er fremtiden, og man kommer ingen vei ved å se bakover.

Leave a comment